00:00

AIF BARRIKADEN

Referat: ÖT Smygehuk FF - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Thomas - Park, Micke, Danne, Christian - Frmas, Patrik Lindholm (dessvärre ytterst tillfällig come-back), Junior, Martin S - Clas, Rashad

Avbytare var Govan som kom in efter 33 min och spelade resten av matchen, först som höger yttermittfältare
och sen som högerback, Martin N som spelade hela 2:a halvlek som innermittfältare och Linus som inte spelade alls.

Precis som Eriksfält förra veckan var det full fart framåt som gällde för våra motståndare som den här gången ju alltså var serieledande ÖT Smygehuk. I väldig kontrast till förra matchen mot dem då vi gjorde 3 mål de första 20 minuterna så var det nu de som började målskyttet nästan omedelbart. Det dröjde bara 1.15 innan bollen satt i nätet för första gången. I den 8:e min var vi ytterst nära att kvittera när Clas sköt i ribban. Istället gick ÖT direkt upp och satte 2:an. Bara min senare kunde de ökat på till 3-0 när en spelare med fritt skottläge rakt framifrån från c:a 10 m inte fick slag på bollen.

3-0 kom i den 31:a min. De hade sen ett skott i stolpens utsida i 39:e min innan de trist nog gör 2 mål på övertid i 1:a halvlek så att halvtidsreultatet hastigt men mindre lustigt förvandlades till 5-0.

Andra halvlek började målmässigt lika dåligt som den första. Efter en dryg kvart stod det 8-0 efter mål i 52:a, 54:e och 63:e min men sen höll vi faktiskt tätt den knappa halvtimme som återstod sedan Thomas gjort två fina räddningar mot slutet. Vi hade också en bra målchans i den 80:e min som schabblades bort.

För andra matchen i rad mötte vi ett riktigt bra lag om än inte riktigt lika bra som Eriksfält. Där var vi ju totalt överkörda också spelmässigt men så var det faktiskt inte här. Vi hade faktiskt ett riktigt fint anfallsspel med mycket större bredd än vi brukar i 1:a halvlek och bollinnehavet var nog väldigt jämnt då. Så fortsatte det en bit in på 2:a men sen kom vi in i en väldig schackningsperiod i mitten av halvleken innan vi kom igen rätt bra igen på slutet.

Den oerhört stora skillnaden mellan lagen var avslutningarna. Bortsett från ribbskottet av Clas var våra direkt usla medan ÖT var otroligt effektiva, inte minst den kille (Oliver Oliveras?) som gjorde de 5 första (!!) målen.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor 2-6 (de hade sin första i 52:a min!)   Skott på mål: 2-12   Skott utanför: 6-4